>TUTORIAL CARA INSTALL WINDOW 7 ULTIMATE 32

>
TUTORIAL CARA INSTALL WINDOW 7 ULTIMATE 32

Sudahkah anda menukarkan OS Windows lama anda kepada Windows 7 Ultimate? Anda tiada wang untuk beli/dapatkan perisian yang original? Dapatkan satu salinan DVD Microsoft Windows 7 Ultimate 32 dari saya secara percuma. Kalau nak, baca sampai habis.

Harga DVD Windows 7 Ultimate 32 original di pasaran dekat rm600 lebih. Guna yang pirates je pun boleh. Proses installation mudah dan cepat, lebih kurang 20 minit sahaja. Ternyata performance Windows 7 Ultimate sangat2 memuaskan.

Hasilnya sangat memuaskan hati saya apabila baru sahaja menggunakan OS terbaru ini berbanding window XP dan VISTA. Tetapi antaramuka sama seperti vista, tetapi windows 7 Ultimate sangat ringan dan laju berbanding dengan vista. Apa yang anda perlukan adalah laptop/pc anda sekurangnya mempunyai spesifikasi berikut(Lagi tinggi lagi baik):
1GHz 32-bit or 64-bit processor
1GB of RAM
160GB harddisk (or 20GB for 64-bit users)

Satu perkara yang menarik lagi ialah windows 7 tidak memerlukan driver selepas memasangnya. Driver komputer (motherboard), driver pencetak dan sebagainya tidak diperlukan lagi.. Semuanya sudah complete. Cuma sesetenggah PC/laptop kena update driver. Cara memasangnya adalah cukup mudah tidak seperti macam VISTA dan XP walaupun anda tidak mahir dalam IT. Cara nak install saya dah tunjukkan sebelum ni. (LIHAT POSTING SAYA SEBELUM NI).
Kelebihan-kelebihan windows 7 ultimate

* Lebih Cepat dan Stabil dari pada windows Vista.
* Windows 7 ini memiliki penampilan yang lebih stabil dari pada windows Vista.
* Windows 7 juga lebih jimat dan efisien dalam penggunaan bateri laptop dan juga dapat menunjukkan tahap bateri laptop anda.
* System akan menampilkan laporan jika terjadi perubahan terhadap komputer anda.
* Intergrated universal driver, sesetengah driver printer atau webcam atau scanner tak perlu install dan banyak lagi kelebihan2.

Tak ada DVD window 7? Jangan susah, anda boleh dapatkan yang pirates kat mana2 kedai cd/dvd computer atau boleh download kat mana2 website. Kalau tak dapat jugak email/post/comment kepada saya, nanti saya bagi free je. Tu pun kalau anda betul2 nak. Kalau dekat dengan saya, jumpa saya bagi. Jadi tukarlah kepada window 7 sekarang. Tepuk dada Tanya selera.

6 thoughts on “>TUTORIAL CARA INSTALL WINDOW 7 ULTIMATE 32

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s